Lening in 24 uur – in 3 stappen

In sommige gevallen kun je opeens in geldnood komen, bijvoorbeeld als je koelkast het opeens heeft begeven. Vandaag de dag kun je immers niet zonder een koelkast en dien je deze snel te laten repareren of te vervangen. Helaas heeft niet iedereen geld in een oude sok verstopt, of op een andere manier genoeg financiële speelruimte weten te creëren, om het probleem meteen op te lossen. Gelukkig kun je tegenwoordig bij verschillende kredietverstrekkers terecht voor een lening of krediet en heb je in drie stappen nog dezelfde dag het geld op je rekening staan.

Stap 1: waar ga ik geld voor lenen?

Voordat je snel geld gaat lenen dien je jezelf de vraag te stellen: “Waarom wil ik een lening af gaan sluiten en het lenen van geld in mijn geval financieel verantwoord?” Het is namelijk van groot belang dat je beseft dat een afgesloten lening eveneens afbetaald dient te worden samen met de rente die hierover wordt berekend. Door voor jezelf na te gaan of je daadwerkelijk een lening wil bij een kredietverstrekker, je beter geld zou kunnen lenen van familie of goede vrienden of familie of je op een andere manier je geldprobleem op kunt lossen, bijvoorbeeld door zuiniger met je budget om te gaan.

Stap 2: hoeveel geld kan ik precies lenen?

Het geldbedrag dat je maximaal kunt lenen, kun je bij verschillende aanbieders van leningen en kredieten navragen. Bij voorkeur vraag je bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aan om zo de meest voordelige lening eruit te kunnen halen. Het opvragen en vergelijken van diverse offertes kost vaak wel wat tijd, maar is de moeite zeker waard als je je bedenkt dat je zo vaak een heleboel leenkosten kunt besparen.

Tip: vraag een snelle lening aan bij CETELEM:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simulerenaan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Let op: geld lenen kost ook geld!

Hoe groot je lening zal zijn, zal afhangen van het inkomen dat je hebt afgezet tegen de vaste lasten die steeds weer om de hoek komen kijken. Het afsluiten van een lening betekent immers weer nieuwe maandlasten die je beschikbare budget zullen beïnvloeden. Geld lenen als je al eerder een lening hebt afgesloten is vaak wat lastiger omdat deze in de regel bij het CKP is geregistreerd. Het CKP wordt beheerd door de Nationale Bank van België en herbergt alle gegevens die betrekking hebben op allerlei leningen en kredieten die particulieren af hebben gesloten.

Momenteel zijn er een groot aantal kredietverstrekkers dat zogenaamde minileningen aanbieden. Een minilening is een kleine lening tot 1000 euro met een looptijd van hooguit drie maanden. Vanwege het geringe leenbedrag en de zeer korte looptijd wordt een minilening ook wel liefkozend een voorschotje genoemd. Voordeel van een minilening is dat deze niet gemeld hoeft te worden bij het CKP en ook een reeds bestaande registratie zal niet worden gecontroleerd.

Stap 3: bij wie ga ik geld lenen?

Het is essentieel om voor het afsluiten van een lening goed uit te zoeken bij welke kredietverstrekker je geld gaat lenen. In het bijzonder als je een grote lening af wilt sluiten, kan dit behoorlijk wat leenkosten besparen. Indien je een grote lening, maar zeker ook bij als je een hypotheek, af wilt sluiten dan is het zelfs aan te raden om een ervaren en betrouwbare hypotheekadviseur in de arm te nemen. Door je goed te laten voorlichten, weet je vooraf wat je te wachten staat en waar je rekening mee dient te houden in de toekomst.

Uiteraard kun je zelf al wel een heleboel uitzoeken op het internet. Je kunt bijvoorbeeld bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aanvragen, eventueel voor verschillende leenvormen. Vaak worden deze offertes kosteloos en vrijblijvend aangeboden. Indien je de meest betrouwbare kredietverstrekker en de meest gunstige lening hebt gevonden kun je deze online gemakkelijk aanvragen.

Als je binnen 24 uur geld tot je beschikking wilt hebben, zul je je echter moeten beperken tot het afsluiten van een online minilening. Alleen bij deze leenvorm is immers geen tijdrovende controle nodig bij het CKP en kan de kredietverstrekker bij bestaande klanten de leensom binnen enkele minuten overmaken. Bij nieuwe klanten zal er een schatting gemaakt moeten worden ten aanzien van de kredietwaardigheid waardoor de overboeking van de lening een beetje langer op zich laat wachten. Dit zal echter vaak nog wel op de dag van de leenaanvraag zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20