Geen wettelijk pensioen en blijven werken na hun 67ste verjaardag: dit is wat jongeren verwachten voor hun toekomst

De jongeren kijken niet door een roze bril naar hun toekomst, althans wat hun pensioen betreft. Ze hebben zich erbij neergelegd dat ze langer zullen moeten werken dan de huidige wettelijke pensioenleeftijd. Voorts vrezen ze een laag of geen wettelijk pensioen te zullen krijgen.

Waarom is dit belangrijk?

Het is duidelijk dat jongeren zich steeds meer zorgen maken over hun financiële zekerheid op de lange termijn. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat de levensverwachting voortdurend toeneemt, wat steeds meer problemen oplevert voor de financiering van pensioenen.

In het nieuws: Het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) heeft een studie over de toekomstverwachtingen van jongeren gepubliceerd.

  • 7 van de 10 ondervraagde jongeren denken dat ze zullen moeten werken tot na hun 67ste verjaardag. 67 jaar is vanaf 2030 de wettelijke pensioenleeftijd is in ons land.
    • Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de steeds hogere levensverwachting van de bevolking.
    • Terwijl in 2022 een op de vier jongeren het logisch vond om langer te moeten werken, i
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer