Gamingreus achter Grand Theft Auto koopt FarmVille-maker Zynga in miljardendeal

Take-Two neemt Zynga over voor 12,7 miljard dollar. Dat maakten beide Amerikaanse gamingbedrijven maandag bekend.

Take-Two is het moederbedrijf van de gamestudio’s achter onder meer Grand Theft Auto (GTA) en Red Dead. Het bedrijf staat sterk in games met consoles of op pc. Zynga is dan weer vooral bekend voor zijn spelletjes voor smartphone en tablet. Zijn Facebook-spel FarmVille werd enkele jaren geleden een wereldwijde hype, maar ging inmiddels ter ziele.

De financiële details: Take-Two betaalt 9,86 dollar per aandeel, waarvan 3,50 dollar in contanten en de rest in aandelen. Daarmee kunnen aandeelhouders van Zynga een premie van 64 procent tegemoet zien tegenover de waarde van hun aandelen vrijdagavond.

Focus op games voor smartphone

Het doel van de krachtenbundeling is om van Take-Two een van de grootste uitgevers van mobiele spelletjes te maken, “want dat is het snelst groeiende segment van de interactieve entertainmentindustrie”, zeggen de bedrijven in een persbericht.

De combinatie van beide gamingbedrijven levert ook schaalvoordelen op en naar verwachting 100 miljoen dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.