Gamechanger op energiemarkt? Colruyt verkoopt voortaan ook groene stroom

Supermarktgroep Colruyt lanceert zich via dochterbedrijf DATS 24, vooral bekend van de tankstations, op de markt van biogas en groene stroom voor woningen. ‘De stroom is voor 100 procent groen en Belgisch’, belooft de supermarktgroep.

De energieklanten bij DATS 24 kunnen kiezen welke energiebron ze verkiezen. De supermarktgroep produceert de energie zelf of haalt ze bij lokale bronnen van partnerbedrijven. Er zijn momenteel drie opties:

  • Windenergie uit de Noordzeeparken van Parkwind
  • Windenergie afkomstig van het windmolenpark aan land op de site Dassenveld
  • Groene stroom van de biogasinstallatie in Quévy (Henegouwen), waar Vanheede Environment Group het voedingsafval van Colruyt omzet in energie

Dat Colruyt daarbij kruisbestuiving met de winkelactiviteiten ambieert, blijkt uit de belangrijke rol voor de Colruyt-app en -kaart Xtra bij de klantenwerving. DATS 24 maakt het voor geïnteresseerden met een Xtra-profiel extra makkelijk om over te stappen van een andere energieleverancier, omdat dezelfde persoonsgegevens van de Colruyt-club hergebruikt worden.

Het gaat om een variabele prijsformule met een vast maandelijks voorschot. De afrekening van het werkelijke verbruik gebeurt één keer per jaar. DATS 24 zal voorlopig enkel elektriciteit en aardgas leveren in Vlaanderen en Wallonië, niet in Brussel. Het aanbod is in een eerste fase ook beperkt tot 134.000 gezinnen.

Ecosysteem

Het nieuwe initiatief past in Colruyts voornemen om aan klanten die belang hechten aan duurzaamheid een ruime waaier aan diensten aan te bieden. Tot de Colruyt Group behoren onder meer ook biovoedingsketen Bio-Planet, de fietsenwinkels van Bike Republic (voorheen Fiets!) en de tweedehandswinkels van NewStory.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20