Fiets! krijgt 10 miljoen euro van Colruyt na explosieve groei

Het tien jaar oude tweewielerbedrijfje Fiets!, intussen een jaar in handen van supermarktketen Colruyt, krijgt een duwtje in de rug van 10 miljoen euro. Daarmee moet het een zwaar schuldverleden achter zich laten.

Probeer nog maar eens een koersfiets vast te krijgen na de coronacrisis: het is geen evidentie. Dat verhaal is ook te horen bij Fiets!, de grootste fietsenverkoper van het land. Na enkele jaren crisis is het tijd voor een hausse, Colruyt pompt nog 10 miljoen euro erbij, weet De Tijd.

Fiets! zit in eerste instantie op een fikse schuldenberg, zo blijkt uit de jaarrekeningen. In totaal goed voor in eerste instantie een 20 miljoen euro. Colruyt schold Fiets! al zowat 4 miljoen euro kwijt, pompte er al eerder 5,1 miljoen euro in en herstructureerde het bedrijf.

Fietsboom

Daarbij verkocht Fiets! dit jaar onwaarschijnlijk veel van de stock. Dat is rechtstreeks te linken aan de coronacrisis. Door de sluiting van de fitnesscentra, schakelden veel mensen over op een eigen tweewieler. Zelfs de verhoogde stock kon niet aan de vraag toekomen.

Fiets! verkoopt, nu de eerste coronaboom verstild is, nog steeds 30 tot 50 procent meer. Dat kan ook alleen maar omdat de infrastructuur en de centen van Colruyt daar tegenover staan. Zo kwamen er drie winkels bij en lanceerde Fiets! een eigen merk, Hiron. Dat zijn elektrische fietsen van 1.000 tot 3.000 euro.

Elektrische fietsen

Die elektrische fietsen zouden wel eens de sleutel tot het succes van Fiets! kunnen worden. Ze zijn goed voor de helft van de verkoop en driekwart van de omzet van het bedrijf. Met de 10 miljoen euro extra van Colruyt kan Fiets! een versnelling hoger schakelen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20