Friends maakt comeback na ruim vijftien jaar

Streamingdienst HBO Max kondigt een nieuwe aflevering van de serie Friends aan.

‘It’s happening…’, zetten Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer op hun respectieve Instagram-accounts, met een foto van hen allen uit de goede oude tijd. Voor een speciale aflevering kruipen ze nog één keer in de huid van Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey en Ross.

‘Fans van Friends, het is officieel!’ bevestigde het streamingplatform HBO Max tegelijkertijd in een persbericht. “Na 15 jaar, negen maanden en talloze verzoeken van fans over de hele wereld (…) zal de cast van Friends exclusief samenkomen” voor het nieuwe platform. De speciale aflevering zou vanaf mei te zien zijn.

2,5 miljoen dollar per aflevering

WarnerMedia, de moedergroep van HBO Max, kocht de rechten op de 236 afleveringen van Friends (1994-2004) voor 425 miljoen dollar om er een van zijn premiumproducten van te maken. De serie was in 2018 de meest bekeken reeks op Netflix.

Over de comeback werd al langer gespeculeerd. Volgens de gespecialiseerde site Variety krijgt elke acteur minstens 2,5 miljoen dollar voor de aflevering.

https://www.instagram.com/p/B82FMKcBKHL/
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20