Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Franse staatssecretaris doet de deur dicht voor buitenlandse toeristen

Logo Business AM
Lifestyle

15/05/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

La plage de Saint-Tropez déserte. Ce sera encore le cas cet été ? - Isopix

In een interview met de Franse nieuwszender LCI smoort de Franse staatssecretaris voor Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne de hoop op buitenlands toerisme in zijn land verder in de kiem.

Staatssecretaris voor Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne – Isopix

‘De toerismesector kan nu weer op gang komen dankzij de motor van het binnenlandse toerisme. Normaal gesproken komen er zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen in de zomer naar Frankrijk. Het is vrijwel zeker dat we het dit jaar zonder hen moeten stellen’, gaf de staatssecretaris aan.

Of dat betekent dat buitenlandse toeristen expliciet geweigerd worden of dat de grenzen gesloten blijven, is onduidelijk. Aan het einde van de maand wil de Franse regering zich definitief uitspreken over het zomertoerisme en de mogelijke rol van buitenlandse vakantiegangers daarbij.

Lokale restricties

Donderdag maakte de Franse premier Edouard Philippe bekend dat de regering meer dan 18 miljard euro voorziet om de toeristische sector te ondersteunen. Daarnaast drukte hij de Fransen op het hart dat ze in juli en augustus in eigen land op vakantie mogen, mits de inachtneming van ‘mogelijke lokale restricties’.

Eerder deze week stelde de Europese Commissie ook haar langverwachte toerismeplan voor. Het is daarbij de bedoeling om een gefaseerde en gecoördineerde opheffing van de grenzen te komen tussen landen die een vergelijkbaar risico kennen. Achter de schermen zouden de Britse premier Johnson en de Franse president Macron overigens gesprekken voeren over een bilaterale reisovereenkomst tussen de twee landen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks