Franse staatssecretaris doet de deur dicht voor buitenlandse toeristen

In een interview met de Franse nieuwszender LCI smoort de Franse staatssecretaris voor Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne de hoop op buitenlands toerisme in zijn land verder in de kiem.

Staatssecretaris voor Toerisme Jean-Baptiste Lemoyne – Isopix

‘De toerismesector kan nu weer op gang komen dankzij de motor van het binnenlandse toerisme. Normaal gesproken komen er zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen in de zomer naar Frankrijk. Het is vrijwel zeker dat we het dit jaar zonder hen moeten stellen’, gaf de staatssecretaris aan.

Of dat betekent dat buitenlandse toeristen expliciet geweigerd worden of dat de grenzen gesloten blijven, is onduidelijk. Aan het einde van de maand wil de Franse regering zich definitief uitspreken over het zomertoerisme en de mogelijke rol van buitenlandse vakantiegangers daarbij.

Lokale restricties

Donderdag maakte de Franse premier Edouard Philippe bekend dat de regering meer dan 18 miljard euro voorziet om de toeristische sector te ondersteunen. Daarnaast drukte hij de Fransen op het hart dat ze in juli en augustus in eigen land op vakantie mogen, mits de inachtneming van ‘mogelijke lokale restricties’.

Eerder deze week stelde de Europese Commissie ook haar langverwachte toerismeplan voor. Het is daarbij de bedoeling om een gefaseerde en gecoördineerde opheffing van de grenzen te komen tussen landen die een vergelijkbaar risico kennen. Achter de schermen zouden de Britse premier Johnson en de Franse president Macron overigens gesprekken voeren over een bilaterale reisovereenkomst tussen de twee landen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20