Franse kinderen vinden goudstaven ter waarde van 80.000 euro

Twee Franse kinderen hebben hun lockdown goed gebruikt. Ze vonden in hun huis twee goudstaven die nog van hun grootouders waren. Vermoedelijke waarde van beide staven samen: 80.000 euro.

Het lijkt een aflevering van een kindeprogramma, maar voor twee Franse kinderen is het de realiteit. Tijdens de lockdown hebben zij 2 goudstaven die nu geveild zullen worden.

Fort

De twee waren met hun ouders in Vendome, op het terrein van een familielid, om de lockdown door te brengen. Tijdens het bouwen van een fort gingen ze op zoek naar objecten om het fort te verstevigen. In het huis vonden ze twee gouden staven, die in doeken waren gewikkeld.

De vader van de gelukkige avonturiers dacht eerst dat het om de antieke meshouders van zijn moeder ging, legt hij uit aan de Franse tv-zender BFM. Maar de staven, die elk zowat een kilogram wegen, bleken effectief van goud gemaakt.

Geveild

Het goud zal geveild worden in het veilingshuis Rouillac in Vendome, op 16 juni. Ze zijn vermoedelijk ongeveer 100.000 euro waard, maar omdat het goud nog verwerkt moet worden, staat de geschatte prijs op een 80.000 euro.

Philippe Rouillac, de veilingmeester van dienst, zegt dat de staven gekocht zijn door de grootmoeder van de kinderen in 1967, maar vervolgens verloren zijn gegaan.

‘We gaan wachten tot de goudprijzen nog een beetje gestegen zijn’, klinkt het. Begin 2020 zouden de staven apart een 40.300 euro waard geweest zijn, maar nu wordt die op 54.000 euro het stuk geschat. Voor dit gezin eindigt de lockdown alvast positief.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20