Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 03 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Formule 1 kan op engagement van Mercedes-Benz blijven rekenen

Logo Business AM
Auto

01/06/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Mercedes-Benz won in de Formule 1 zes wereldkampioenschappen op rij. - Joan Monfort/AP

De Duitse autobouwer Mercedes heeft geen enkele intentie om zich uit de Formule 1 terug te trekken. Er is evenmin sprake van een vertrek van Toto Wolff als managing partner van Mercedes Racing. Dat heeft Daimler, het moederconcern van Mercedes, gezegd in een reactie op een aantal berichten die over het team en zijn management werden gelanceerd.

Die rapporten suggereerden dat Wolff mogelijk de banden met Mercedes zou doorknippen. Een aantal partijen maakten gewag van een mogelijke samenwerking tussen Toto Wolff en Lawrence Stroll, topman van Aston Martin. Het duo zou volgens dat scenario Daimler uitkopen en het raceteam overnemen.

Ongegrond

In een reactie zegt Daimler echter zijn engagement in de Formule 1 te bevestigen. ‘Elke suggestie of speculatie over een mogelijk vertrek van Mercedes uit de Formule 1 is ongegrond en onverantwoord,’ aldus een verklaring van Daimler.

‘De Formule 1 heeft heeft de juiste maatregelen genomen om de gevolgen van de coronapandemie op te vangen en de financiële toekomst van de competitie te garanderen,’ aldus nog Daimler. ‘Wij scharen ons achter die beslissingen. Het is onze duidelijke bedoeling om de volgende jaren met Mercedes-Benz in de Formule 1 actief te blijven. Daarbij zal ook de samenwerking met managing partner Toto Wolff worden verder gezet.’

De International Automobile Federation (FIA), de wereldfederatie van de autosport, heeft zopas een aantal maatregelen doorgevoerd om de toekomst van de Formule 1 te garanderen. Centraal in die plannen staat een budgetbeperking. De teams zullen voortaan nog slechts met een beperkt jaarbudget kunnen investeren.

In eerste instantie volgt er een beperking tot 145 miljoen dollar. Dat niveau ligt veel lager dan de budgetten die grote teams zoals Ferrari of Mercedes in de sport kunnen investeren. De budgetbeperking moet de concurrentiekracht van de kleinere teams vergroten.

De grote teams hebben zich lange tijd tegen de budgetbeperking verzet. Onder meer Ferrari waarschuwde dat de nieuwe maatregel in het raceteam tot een aantal ontslagen zou leiden. Uiteindelijk werd de maatregel toch unaniem goedgekeurd. Het budgetplafond wordt de volgende drie jaar telkens verder verlaagd.

Succes

Mercedes heeft de voorbije zes seizoenen telkens het wereldkampioenschap voor constructeurs en piloten gewonnen. Vorig jaar won het Duitse team zijn piloten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vijftien van de eenentwintig races.

Dat succes wordt grotendeels toegeschreven aan teambaas Toto Wolff, die zeven jaar geleden van Williams naar Mercedes-Benz overstapte. Er circuleerden de jongste tijd echter geruchten dat Wolff, die 30 procent van de aandelen van Mercedes Racing in portefeuille heeft, op zoek zou zijn naar verandering.

Volgens een aantal bronnen zou ook Lewis Hamilton, wiens contract bij Mercedes eind dit seizoen afloopt, zijn toekomst aan teambaas Wolff hebben verbonden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks