Nieuwe voorzitter: ‘Aston Martin kan vroegere glorie herwinnen dankzij Formule 1’

De Formule 1 moet een belangrijke bijdrage leveren tot het toekomstige succes van de Britse autobouwer Aston Martin. Dat heeft de Canadese miljardair Lawrence Stroll, die begin dit jaar in het kapitaal van de constructeur stapte, gezegd.

De renstal Racing Point, eigendom van Stroll, kan Aston Martin volgens de miljardair niet alleen promotionele diensten bewijzen. Volgens hem kan ook de race-technologie van de Formule 1 voor het Britse automerk een meerwaarde blijken. Dat ondersteunt de ambitie van Stroll om van Aston Martin een breder luxemerk te maken.

Klimkoersen

‘Aston Martin heeft het racen in zijn genen,’ aldus Stroll. ‘Lionel Aston, oprichter van de onderneming, nam al begin vorige eeuw met eigen wagens deel aan klimkoersen.’

‘Het bedrijf moet dan ook volop gebruik maken van de ontwikkelingen die door zijn banden met Racing Point mogelijk zijn. De Formule 1 is wellicht het ultieme element dat Aston Martin kan helpen om zijn vroegere glorie terug te winnen.’

Stroll, wiens consortium een belang van 16,7 procent in Aston Martin heeft opgebouwd, gaf daarbij aan met zijn instap in de Britse autobouwer niet alleen geld mee te brengen.

Hij verwees daarbij naar zijn zakelijke carrière, waarbij hij erin geslaagd is modemerken zoals Tommy Hilfiger en Michael Kors wereldwijd te laten doorbreken. Ook Aston Martin moet volgens Stroll op termijn tot een toonaangevend luxemerk kunnen uitgroeien.

Bereik

In die strategie krijgt de Formule 1 een cruciale rol. Het consortium van Stroll maakte twee jaar geleden in de Formule 1 zijn opwachting door de overname van het raceteam Force India. Die renstal werd vervolgens tot Racing Point omgedoopt. Volgend jaar zal een nieuwe naamswijziging volgen. Dan zal het team onder de naam Aston Martin F1 zijn activiteiten verder zetten.

‘Daardoor kan het merk onder zijn eigen naam jaarlijks een publiek van twee miljard mensen bereiken,’ zegt Stroll. ‘Bovendien biedt de sport de mogelijkheid om op tweeëntwintig locaties over de hele wereld een rechtstreeks contact met onze klanten te leggen.’

De miljardair is de vader van autopiloot Lance Stroll, die drie jaar geleden voor Williams zijn debuut in de Formule 1 maakte. De piloot is inmiddels naar Racing Point overgestapt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20