Formule 1 is opnieuw winstgevend geworden

De Formule 1 is opnieuw winstgevend geworden. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar kon het evenement immers een positief resultaat voorleggen, nadat vorig jaar onder invloed van de coronapandemie tijdens diezelfde periode aanzienlijke verliezen moesten worden geboekt.

Belangrijk daarbij was dat de wedstrijden het voorbije kwartaal opnieuw voor het publiek toegankelijk waren.

Uitzendrechten

De Formule 1 boekte tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet van 668 miljoen dollar, tegenover 597 miljoen dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. Daarbij kon ook een winst van 80 miljoen dollar worden gemeld, terwijl het derde kwartaal van vorig jaar nog een verlies van 104 miljoen dollar had opgeleverd.

“Nochtans werden er tijdens het voorbije kwartaal minder races georganiseerd dan tijdens dezelfde periode vorig jaar”, merkt Stefano Domenicali, chief executive van de Formule 1, op.

“Er stonden dit jaar van juli tot september slechts zeven wedstrijden op de kalender. Vorig jaar, toen de competitie onder invloed van de coronapandemie, sterk werd gecomprimeerd, werden tijdens diezelfde periode tien wedstrijden gereden.”

De Formule 1 haalde het derde kwartaal van dit jaar 612 miljoen dollar inkomsten uit uitzendrechten en hostinglicenties. Vorig jaar leverde die post tijdens diezelfde periode een omzet van 558 miljoen dollar op.”

“Daarnaast leverden ook andere bronnen, zoals de inkomsten die uit de races in de Formule 2 en de Formule 3 werden gegenereerd, financieel betere resultaten op. Dat was ook het geval met de inkomsten van de Paddock Club, die 56 miljoen dollar inkomsten kon melden. Vorig jaar bleef die Paddock Club tijdens het derde kwartaal gesloten.

Verenigde Staten

“Ook de Formule 1 kan stilaan zijn gewone geplogenheden heropnemen”, luidt het. “Dit betekent dat op de circuits ook de toeschouwers opnieuw welkom zijn. Dat leidde onder meer tot een recordopkomst tijdens de United States Grand Prix in Austin, waar over een periode van drie dagen 400.000 toeschouwers werden geteld.”

“Dit betekent dat de Formule 1 nu ook bij het Amerikaanse publiek een grote populariteit heeft opgebouwd.” Er wordt inmiddels al gewag gemaakt van mogelijk drie races in de Verenigde Staten de volgende jaren.

“De Formule 1 beleeft opnieuw een uitstekende periode”, stipt Stefano Domenicali nog aan. “De competitie verloopt bijzonder spannend en dat heeft ook een grote impact op de interesse bij het publiek.”

Er staan dit seizoen nog vijf races op de kalender. Na wedstrijden in Mexico en Brazilië wordt het jaar afgesloten met drie races in het Midden-Oosten. Daardoor zal dit jaar met een recordaantal van tweeëntwintig races worden afgesloten.

Dat record zal echter van kortstondige duur zijn, want volgend jaar al staan er drieëntwintig wedstrijden op het programma.

Liberty Media maakte nog bekend met een aantal Aziatische partners een overeenkomst rond uitzendrechten voor de Formule 1 te hebben kunnen sluiten. Ook het contract met het Franse platform Canal Plus werd verlengd, waardoor die samenwerking nog minstens drie jaar verder doorloopt.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20