Flixbus rijdt volgende week weer uit

Langeafstandsbusvervoerder Flixbus gaat vanaf 18 juni weer rijden in België, Nederland en Frankrijk.

De groene bussen van FlixBus verbinden voortaan weer vier steden in België – Brussel, Antwerpen, Brugge en Gent – met meer dan dertig Europese steden, waarvan vijftien in Duitsland, twee in Frankrijk en zeven in Nederland.

Veiligheidsmaatregelen

Flixbus hervatte eind vorige maand zijn dienstregeling al in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Polen. Ook in Italië en Portugal is het bedrijf inmiddels weer actief. Het heropstarten van de verbindingen gebeurt met aangescherpte veiligheidsmaatregelen om passagiers en werknemers maximaal te beschermen, meldt Flixbus donderdag in een persbericht.

Zo moeten reizigers met een Flixbus tijdens de reis en bij het in- en uitstappen een mondkapje dragen. Verder is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar en gebeurt de ticketcontrole contactloos.

Frankrijk en Nederland

‘Om te beginnen hervatten we de verbindingen waar de grootste vraag naar is onder onze reizigers. Dit zijn vooral bestemmingen in Frankrijk en Nederland, waar veel reizigers naartoe gaan om vrienden en familie te bezoeken. Op basis van de vraag van de klant worden steden geleidelijk aan toegevoegd, zodat we uiteindelijk een geoptimaliseerd netwerk kunnen uitrollen’, zegt Jesper Vis, Managing Director FlixBus Benelux, in de mededeling.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20