Busmaatschappij Eurolines vraagt faillissement aan

De Duitse groep Flixbus vraagt een juridische ontbinding aan voor zijn Frans filiaal Eurolines, dat het nog maar enkele maanden geleden overgenomen had. Dat brengt ‘meer dan honderd werknemers in grote problemen’, zeggen de vakbonden in een persbericht.

Flixbus wil zelf niet communiceren over de ontbinding of de reden ervoor. ‘De procedure is nog niet officieel’, klinkt het.

De Duitse busmaatschappij kocht Eurolines in maart vorig jaar over van het openbaarvervoerbedrijf Transdev. Het bedrijf, dat internationale busritten organiseert en ook in België actief is, telt 115 werknemers. ‘Flixbus heeft gebruikgemaakt van Covid-19 om Eurolines de laatste slag toe te dienen en tientallen werknemers en leveranciers met lege handen achter te laten’, zeggen de vakbonden van Eurolines in een gezamenlijk persbericht.

Zelf geleegd vat

Volgens hen weigerde Flixbus op zoek te gaan naar een overnemer en wil het bedrijf nu gewoon af van een ‘vat dat het zelf geleegd heeft door alle belangrijke lijnen naar Flixbus over te hevelen’.

Er zou donderdagnamiddag een bijzondere ondernemingsraad op het programma staan.

Lees ook: De succesformule van Flixbus

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20