Financiële app Cake lonkt naar nieuwe investeerders

Cake, de app voor budgetbeheer die techondernemer Davy Kestens ontwikkelt, maakte een dubbele sprong in januari. De app wordt dan gelanceerd bij het grote publiek én Kestens tankt vers geld bij.

Cake is een smartphone-app die het beheer van het gezinsbudget en dagelijkse bankzaken makkelijker en aangenamer wil maken. Het wordt een challenger voor de klassieke bankapp.

Het achterliggende bedrijf krijgt een bijkomende financiële injectie, vertelde stichter-CEO Davy Kestens woensdag op de Digital Finance Summit nabij Brussel. Hij wil ‘begin volgend jaar een Series A-kapitaalronde organiseren’. Dat is een belangrijke ophaling van durfkapitaal.

Kestens en Buytaert

Kestens begon in oktober 2018 met Cake, dat toen nog Dino heette, met de steun van zijn vader Patrick, een bedrijfsadviseur. Sindsdien kon hij 3,1 miljoen euro ophalen, onder meer bij een andere bekende Vlaamse techondernemer, Dries Buytaert van Drupal, en bij een manager van het taxiplatform Uber.

Cake is het tweede bedrijf van 31-jarige Kestens, die bekendheid kreeg als stichter van de sociale klantendienst Sparkcentral.

Lancering uitgesteld

Een groep proefkonijnen test de voorlopige versies van de Cake-app momenteel uit. Kestens had gehoopt om tegen de kerstperiode de volwaardige app te kunnen lanceren, maar de uitrol naar het grote publiek moet hij uitstellen naar januari.

‘Omdat de API’s (de digitale toegangspoorten) van de banken niet goed genoeg zijn’, legde Kestens uit.

De banken volgen zijn project met argusogen, want het gaat om de eerste grote Belgische toepassing van de Europese PSD2-regelgeving. Die laat technologiespelers als Cake toe om uw bancaire betalingen te beheren en uw rekeninghistoriek uit te pluizen, mits u akkoord gaat.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20