Fiasco rond Cyberpunk 2077 compleet: Sony haalt rammelende game uit PlayStation Store

Wat een van de games van het jaar moest worden, draait uit op een ongeziene flop. De Japanse moedergroep Sony haalt Cyberpunk 2077 wereldwijd uit de digitale PlayStation-winkel na klachten over bugs en gênante fouten in de game.

Met ‘Cyberpunk 2077’ en acteur Keanu Reeves als uithangbord hoopte PlayStation een nieuwe kaskraker in huis te hebben. Het videospel werd op 10 december met veel bombarie gelanceerd.

Maar de ontwikkelaars van Poolse spelletjesmaker CD Projekt, bekend van ‘The Witcher 3:Wild Hunt’, hadden te weinig rekening gehouden met de gamers die voorlopig nog op PlayStation 4 – en niet op de nieuwe generatie PS5 – spelen. Het regende meteen klachten. Allerhande technische problemen vergalden het spelplezier op PlayStation 4, en ook op pc en Xbox One werden er massaal bugs gerapporteerd.

Penissen en borsten

Als klap op de vuurpijl verschenen er onvoorziene penissen en borsten in de game en ontdekten spelers een ‘penis editor’. Dat veroorzaakte heel wat deining op sociale media, maar het was niet het soort aandacht waar Sony op hoopte.

Het Japanse technologiebedrijf vindt het welletjes en haalt Cyberpunk 2077 ’tot nader order’ uit de onlinewinkel van PlayStation. De verkoop in fysieke winkels gaat wel nog door. Ontevreden gamers die niet willen wachten op een update kunnen een terugbetaling aanvragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20