Microsoft stelt nieuwe Xbox-games voor: veel beloftes, weinig gameplay

Na Playstation was het donderdag de beurt aan Xbox, een onderdeel van de techgigant Microsoft, om de games voor zijn nieuwe generatie-console voor te stellen. Alle games zijn voorlopig exclusief voor de Xbox Series X, maar worden ook beschikbaar op de Xbox One. Ze zullen uiteindelijk deel uitmaken van de Xbox Game Pass.

Phil Spencer, de baas van Xbox, en zijn vrolijke bende hadden wat goed te maken na een eerdere conferentie die goedkoop aandeed en waar technisch alles misliep. Ze presenteerden de nieuwe games uit hun studio’s met enkele beloften, waaronder de nieuwe ‘Halo Infinite’, ‘Forza Motorsport’, ‘Everwild’, ‘State Of Decay 3’, ‘Hell Blade 2’ en ‘Stalker 2’.

Waar is de gameplay?

Teleurstellend was dat er heel weinig gameplay te zien was. We zagen vooral veel tussenfilmpjes, waardoor het moeilijker werd ons een idee te vormen van hoe de games eruitzagen. Met uitzondering van het langverwachte ‘Halo Infinite’, dat binnenkort terugkeert. Het pookt alvast het enthousiasme van de fans op sociale media op.

Doordat alle games ook beschikbaar zijn op andere consoles was het onmogelijk om het volledige potentieel van de Xbox Series X te zien. Alles bij elkaar was het een presentatie met mislukt vuurwerk, ver weg van de glitter en glamour van de Playstation-presentatie. De releasedata blijven ook heel erg onduidelijk.

Over de console

Het tweede deel van de presentatie was gericht op games die exclusief zijn voor de lancering van de nieuwe console. ‘Stalker 2’, ‘Warhammer Darktide’ en ‘Medium’ toonden duidelijk een groot potentieel. ‘Fable’ was de laatste verrassing van de chef. Maar zonder meer.

Het is allemaal een redelijk grote teleurstelling voor een console die wordt gepresenteerd als de krachtigste op de markt. Wie gaat de Series X kopen na zo’n voorstelling?

Oordeelt u vooral zelf!

De games

  • Halo Infinite
  • State Of Decay
  • Forza Motorsport
  • Everwild
  • Medium
  • Fable
  • Stalker 2
  • Warhammer Darktide
Meer