Familie Boone verkoopt voor 300 miljoen euro aandelen Lotus Bakeries

De familiale aandeelhouders van koekjesbakker Lotus Bakeries willen via een private plaatsing minimaal 55.000 aandelen in het Belgische koekjesbedrijf verkopen aan institutionele investeerders. Dit maakte Lotus maandagavond bekend.

Onder de private plaatsing hebben de familiale aandeelhouders, aangevoerd door CEO Jan Boone, de optie om nog eens 10.303 aandelen extra te verkopen. Inclusief deze optie zal circa 8 procent van het huidige uitstaande kapitaal worden aangeboden aan institutionele beleggers.

Een aandeel Lotus kost 5.610 euro op de beurs. Dat betekent dat het aanbod 308 tot 366 miljoen euro (inclusief optie) waard is. Gewoonlijk wordt bij een private plaatsing wel een korting toegepast.

De familie Boone zal aan de operatie hoe dan ook een aardige cent overhouden. Het aandeel Lotus Bakeries maakte het voorbije jaar een forse klim en piekte vorige week op 5.910 euro. Een jaar geleden noteerde het aan zowat 3.350 euro.

Grotere free float

De aandeelhouders, die zijn verenigd in de Stichting Administratiekantoor van Aandelen Lotus Bakeries, willen met de verkoop de free float, de vrij verhandelbare aandelen op de beurs, verhogen tot ongeveer 50 procent. Dit zou de liquiditeit tot 18 procent verbeteren.

Lotus Bakeries heeft al langer de intentie om een meer diverse groep aandeelhouders aan te trekken.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20