Lotus Bakeries koopt belang in koekjesbedrijf waar ook Rihanna in investeert

Speculoosproducent Lotus Bakeries heeft een minderheidsbelang gekocht in Partake Foods, een Amerikaanse producent van glutenvrije koekjes. Ook sterren Jay-Z en Rihanna investeerden in de start-up.

In een recente kapitaalronde haalde het Amerikaanse Partake Foods vijf miljoen euro op. Onder de investeerders bevindt zich het Belgische Lotus Bakeries, bekend van de speculoos. Hoeveel het Belgisch bedrijf precies investeerde, is niet bekend. Andere investeerders zijn onder meer zangeres Rihanna en Marcy Venture Partners, een fonds dat door Jay-Z werd opgericht en ook in 2019 al investeerde in het bedrijf.

Van 350 naar 5.500 winkels

Lotus Bakeries investeert wel vaker in kleine voedingsbedrijven waar ze in geloven. Eerder gebeurde dat al bij Love Brands en Peter’s Yard, die respectievelijk maïssnacks en zuudesemtoastjes produceren. Vorig jaar nog zei topman Jan Boone dat ze de komende vijf jaar een tiental gelijkaardige investeringen plannen, schrijft Retaildetail.

Start-up Partake Foods werd in 2016 opgericht en is bekend in Amerika omwille van hun koekjes zonder zuivel, eieren, vis, noten, haver en soja. De bezielster erachter is Denise Woodaard, die het idee kreeg na het bakken van koekjes voor haar dochter Vivi die met ernstige voedselallergieën kampt. Op dit moment worden hun producten verkocht in 350 winkels in Amerika, waaronder Whole Foods, Target en Kroger. Het bedrijf wil het aantal verkooppunten uitbreiden naar 5.500.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20