Facebooks metaverse zal NFT’s ondersteunen

Facebook zei donderdag dat de metaverse van het bedrijf non-fungibele tokens (NFT’s) zal ondersteunen.

Waarom is dit belangrijk?

Wie een NFT verwerft, krijgt een uniek digitaal eigendom in handen. Dat eigendomscontract wordt geregistreerd op een blockchain, samen met andere belangrijke gegevens. Meestal is die blockchain Ethereum. Deze aankondiging kan dus een stimulans blijken voor de ontwikkeling en koers van de op een na grootste cryptomunt...

“Dit zal het gemakkelijker maken voor mensen om Limited Edition digitale objecten zoals NFT’s te verkopen, ze in hun digitale ruimtes te tonen en ze zelfs veilig door te verkopen aan de volgende persoon”, zei Facebooks hoofd van Metaverse Products Vishal Shah.

Virtuele wereld

Het nieuws moet in het licht gezien worden van Facebooks naamverandering, alsook zijn diepere duik de virtuele wereld.

CEO Mark Zuckerberg wees op het belang van de Facebook Reality Labs, een deel van het bedrijf waar alles wat te maken heeft met augmented reality (AR) en virtual reality (VR) ondergebracht wordt, of het nu gaat om hardware, software of content. De socialmediagigant is al eigenaar van VR-headset maker Oculus en heeft recentelijk een grote personeelswerving aangekondigd voor zijn metaverse-ontwikkeling.

“Ons doel is om zoveel mogelijk spelers een manier te bieden om een bedrijf op te bouwen in de metaverse”, zei Shah.

Metaverse-fascinatie

Een ander teken van Facebooks metaverse-fascinatie is dat de aandelen van het bedrijf vanaf 1 december verhandeld zullen worden onder tickersymbool MVRS.

Crypto-wallet

De verdere virtuele integratie zou ook kunnen aansluiten bij Novi, de crypto-wallet van het bedrijf, betoogt cryptonieuwssite CoinDesk. Dit project kreeg eerder deze maand te maken met tegenwerking van Amerikaanse wetgevers na een proeflancering. Diem, de stablecoin van Facebook, is er alvast nog niet bij betrokken. Op donderdag tweette David Marcus, Facebooks hoofd van betalingen en financiële diensten, dat met de rebranding, het bedrijf alle financiële diensten, waaronder Facebook Pay, consolideert onder het Novi-merk.

(lp)

Meer