Facebook wil een eigen smartwatch op de markt brengen

Het sociale mediabedrijf Facebook wil een eigen smartwatch op de markt brengen. Daarmee wil de onderneming de concurrentie aangaan met partijen zoals Apple en Fitbit, dochter van Google. Dat hebben een aantal insiders tegenover de nieuwssite The Information gemeld. Gebruikers zouden met de nieuwe smartwatch berichten moeten kunnen versturen via diensten zoals Facebook, Messenger en WhatsApp.

Het apparaat zou ook een aantal fitness-toepassingen aanbieden en zou de gebruiker tevens een reeks instrumenten aanreiken om de eigen gezondheid op te volgen. Facebook wil er met zijn nieuwe plan voor zorgen dat de consumenten zich aangezet zouden voelen meer op zijn diensten beroep te doen. 

‘De nieuwe smartwatch vormt onderdeel van de strategie die Facebook rond de ontwikkeling van eigen hardware heeft uitgebouwd,’ aldus The Information. ‘De ambities van Facebook op dit vlak zijn geen geheim. Apparaten zoals Oculus en Portal waren daarvan al een duidelijk voorbeeld.’

CTRL-Labs

Eerder al werd gemeld dat het bedrijf ook aan de ontwikkeling van een eigen intelligente bril werkt. Daarvoor is een samenwerking opgestart met het merk Ray-Ban van brillenfabrikant EssilorLuxottica. De bril zou later dit jaar op de markt moeten komen. Bij Facebook werken momenteel meer dan zesduizend medewerkers aan verscheidene projecten rond virtual en augmented reality.

Facebook nam twee jaar geleden de startup CTRL-Labs over. Die onderneming richt zich op de ontwikkeling van draadloze elektrische signalen die een communicatie tussen de hersenen en computers mogelijk zouden maken, zonder gebruik te moeten maken van traditionele touchscreens of fysieke drukknoppen.

De technologie van CTRL-Labs zou in de toekomst mogelijk in de wearables van Facebook kunnen worden ingebouwd.

Het nieuwe smartwatch van Facebook zou voorlopig van het besturingssysteem Android van Google gebruik maken. Wel zou het bedrijf werken aan de bouw van een eigen besturingssysteem. 

Apple is met ongeveer 100 miljoen gebruikers  momenteel de grootste verkoper van smartwatches ter wereld. Naast Google brengen verder ook technologiebedrijven zoals Samsung en Huawei eigen smartwatches op de markt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20