Facebook koppelt Messenger en Instagram aan elkaar

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kondigde het meer dan een jaar geleden aan, en nu is het zover: het chatsysteem in Instagram (Instagram Direct) maakt plaats voor Facebook Messenger. Gebruikers zullen content van de ene app kunnen doorsturen naar de andere.

In verschillende landen, maar nog niet België, kunnen mensen hun Instagram-app updaten. Als ze dat doen, zullen ze merken dat het systeem om privéberichten te versturen helemaal is veranderd. Instagram Direct is bij hen verdwenen.

De verandering is in maart vorig jaar aangekondigd. Toen heeft Facebook-CEO Mark Zuckerberg z’n nieuwe doelen voorgesteld: Instagram, Messenger en WhatsApp laten samensmelten. En nu heeft Facebook (in bepaalde landen) de eerste stap naar dat doel gezet.

Content tussen platformen

De gebruikers van Instagram en Facebook Messenger zullen chats, foto’s en video’s van het ene platform naar het andere kunnen versturen, een primeur.

Daarvoor zullen ze wel specifiek toestemming moeten geven, omdat hun profielen zullen moeten samengevoegd worden. Eens gebruikers dat doen zullen ze bijvoorbeeld Instagram-video’s kunnen bekijken tijdens een videogesprek via Messenger, selfiestickers kunnen sturen en verdwijnende berichten kunnen sturen.

‘Binnenkort wereldwijd’

‘We hebben de Messenger– en Instagram-ervaring aan elkaar gelinkt, om sommige van de beste features van Messenger naar Instagram te brengen’, klinkt het bij Adam Mosseri en Stan Chudnovski (de bazen van respectievelijk Instagram en Messenger) in een statement.

De nieuwe feature wordt volgens Facebook ‘in een paar landen’ direct uitgerold, en ‘binnenkort wereldwijd’. Hoe WhatsApp, de tweede stap van het plan, er nog aan kan toegevoegd worden, wordt met geen woord over gerept.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20