Facebook gaat muziekvideo’s delen

Facebook Inc. heeft de onderhandelingen afgesloten om de rechten te krijgen op het tonen van muziekvideo’s. Dat zeggen anonieme bronnen die betrokken zijn in de besprekingen.

Volgens de insiders zou Facebook binnenkort de samenwerking met de drie grootste muziekmaatschappijen aankondigen. Specifiek gaat het om Universal Music Group, Sony Music Entertainment en Warner Music Group. Het sociale netwerk onthoudt zich van commentaar.

Facebook is al lang bezig om die rechten te krijgen, zodat zijn gebruikers de video’s op het platform kunnen zien en delen. Dat is een groeiende en lucratieve markt. Tijdens de coronacrisis is het gebruik van muziekvideo’s op bijvoorbeeld YouTube gestegen.

Eerder al had Facebook deals gesloten om alleen geluidsfragmenten te mogen gebruiken, maar het bedrijf had dus geen toestemming om de officiële video’s te tonen. Facebook heeft nu enkele artiesten en muziekmaatschappijen benaderd om de exclusieve rechten op sommige video’s te krijgen, soms ook tijdelijk, zeggen de anonieme bronnen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20