Meta breidt uit in Silicon Valley met nieuw kantoor

Facebook, dat nu bekend staat als Meta Platforms, zal de 67.000 vierkante meter van het voormalige hoofdkantoor van NetApp in Sunnyvale, Californië, in gebruik nemen. Het bedrijf tekende ook een huurcontract in het nabijgelegen Burlingame, waardoor de totale nieuwe ruimte op meer dan 92.903 vierkante meter komt.

Het in New York gevestigde Tishman Speyer kocht het pand in Sunnyvale in april voor 365 miljoen dollar, omgerekend 322 miljoen dollar. De overeenkomst met Meta is de grootste huurovereenkomst voor kantoren in de VS die dit jaar is gesloten, schrijft de vastgoedfirma in een verklaring.

De uitbreiding van Meta lijkt een vreemde stap in deze tijd van social distancing. Veel werkgevers gaan hun kantoorbehoeften net heroverwegen door de Covid-19-pandemie. Technologiebedrijven zijn echter doorgegaan met het toevoegen van ruimte om toekomstige groei te kunnen stimuleren.

De sterke behoefte aan samenwerken

Tishman Speyer heeft sinds de uitbraak van Covid-19 ruwweg 16 miljard dollar in vastgoed geïnvesteerd, ongeveer de helft daarvan in kantoorgebouwen in markten als San Francisco, Austin, Boston en Seattle.

“We waren er altijd van overtuigd dat de techsector een sterke behoefte zou houden aan samenwerkingsruimten van hoge kwaliteit. We zijn verheugd dat Sunnyvale een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven zal huisvesten”, zei Rob Speyer, chief executive officer van Tishman Speyer, in een interview. “Onze thesis is nog sneller uitgekomen dan we ons hadden voorgesteld.”

Meta huurde de ruimtes in Sunnyvale en Burlingame om de pendeltijden van werknemers te verminderen en het openbaar vervoer te ondersteunen, zegt Chloe Meyere, een woordvoerster van Meta.

Werknemers mogen nog steeds op afstand werken, maar zullen vanaf volgend jaar ongeveer de helft van hun tijd in kantoren moeten doorbrengen, tenzij ze toestemming krijgen voor een andere regeling, verklaart Meyere.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20