Ex-Brits premier John Major: “Brexit was een kolossale fout”

“Ik kwam tot de conclusie dat we binnen [de Europese Unie] beter af zouden zijn. … We hebben een kolossale fout gemaakt door eruit te stappen.” Dat zegt John Major, die Brits premier was van 1990 tot 1997 als opvolger van Margaret Thatcher en als leider van de Conservatieve Partij.

Waarom is dit belangrijk?

De derde verjaardag van de Britse exit uit de EU is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Steeds meer invloedrijke figuren spreken zich uit tegen de Brexit. Na de burgemeester van Londen, was er eerder deze week Gideon Rachman, de hoofdcommentator buitenlandse zaken van de Financial Times. Nu sluit ook voormalig premier Major zich bij de groep aan.

De essentie. Een peiling van eind november wees uit dat de steun voor de Brexit op het laagste niveau ooit staat: amper een derde van de Britten noemt het nog een goede beslissing

"Brexit heeft onze kwetsbaarheid enkel vergroot"

In het nieuws. Major deed de uitspraken in de Commissie Noord-Ierse Zaken van Westminster over de toekomst van het Goede Vrijdag Akkoord van 1998.

  • Major voerde voor het Brexit-referendum van 2016 al verzet tegen het referendum.
  • Volgens hem hebben de
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer