Europese beurzen sluiten sterke dag af met mooie winsten

De Europese beurzen hebben een topdag achter de rug, nadat het optimisme troef was op de Chinese beurs. Intussen lijken ook de Amerikaanse beurzen de corona-malaise te zijn vergeten.

De positieve wind werd aangewakkerd door China, waar de beurzen maandagochtend flink aantrokken. De Chinese staatskrant Securities Times schreef dat hervormingen op de aandelenmarkt en een hoge liquiditeit positief zijn voor de beurzen. Vorige vrijdag wezen goede macro-economische cijfers er op een sterke herneming van de economie.

De Brusselse sterindex won 2,36 procent, gestuwd door bankenaandelen ING en KBC, die respectievelijk 4,25 procent en 3,3 procent hoger koersten. Op de bredere beurs klom Mithra 2,8 procent, nadat het Luikse bedrijf een zevenjarige overeenkomst gesloten heeft. De specialist in gezondheidszorgen voor vrouwen mag haar anticonceptiering op de markt brengen in Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Ook in Londen (+2 procent), Parijs (+1,6 procent), Frankfurt (+1,8 procent) Amsterdam (+1,7 procent) was de stemming opperbest. In de Nederlandse hoofdstad groeide Royal Dutch Shell 1,3 procent, nadat topman Ben van Beurden in de Nederlandse zakenkrant het Financieele Dagblad liet optekenen dat zijn bedrijf overweegt om het hoofdkantoor uit Nederland weg te halen. Een verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk zou fiscaal aantrekkelijker zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20