Europese beurzen sluiten stabiel

De Europese aandelenmarkten houden het bij heel lichte winsten of verliezen, met één uitschieter. De Londense beurs gaat 1 procent onderuit. De Brusselse sterindex Bel20 blijft stabiel.

De winnaar in de Bel20 is de Kortrijkse technologiegroep Barco. Het bedrijf kreeg een koersdoelverhoging door beurshuis Berenberg van 25,71 naar 27,40 euro en sluit de dag 2,7 procent hoger af op 17,42 euro.

Op de tweede plaats komt de staalproducent Aperam met 2,2 procent winst na een adviesverhoging. De prestigieuze Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley verhoogt haar advies van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Galapagos

Alweer draagt biotechbedrijf Galapagos de rode lantaarn. Het geplaagde bedrijf verliest 3,2 procent. De trend in het aandeel is al een tijd dalend nadat zijn reumamedicijn filgotinib vorige week werd afgekeurd door de Amerikaanse farmawaakhond FDA.

In Amsterdam staat de betaalverwerker Adyen aan kop. De groep kreeg vorige week nog een kleine uppercut van 4 procent, maar staat er intussen weer. Vrijdag kreeg het aandeel een koersdoelverhoging van de zakenbank Degroof Petercam en daar geniet het nu van na.

De brede Europese index EuroStoxx50 sluit de dag 0,2 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20