Europese beurzen sluiten handelsweek in schoonheid af

De Europese beurstabellen kleurden vrijdagavond mooi groen. Maar liefst zeventien aandelen uit de Bel20 zijn in de plus geëindigd.

Beleggers hebben alle redenen om morgen volop te genieten van pint op een terras. De Europese beurzen hebben deze week een stevige prestatie neergezet. Sinds de start van de handelsweek is de Eurostoxx50 gestegen met 1,3 procent. De Bel20 deed er 0,65 procent bij en is er deze week dan ook in geslaagd om opnieuw de kaap van 4.000 punten te ronden.

Groene handelsdag om af te sluiten

Ook de laatste handelsdag van de week zijn de Europese beurzen erin geslaagd om de dag af te sluiten met een positieve noot. De Eurostoxx50 deed er 0,75 procent bij en de Bel20 ging 0,65 procent hoger. Vrijdagavond was Aperam de primus van de Belgische sterindex. Het aandeel schoot 2,35 procent hoger.

AB InBev is één van de weinige bedrijven uit de Bel20 die vrijdag niet uit de rode zone kon blijven. Met een daling van 0,75 procent was de bierreus de hekkensluiter. Sinds de start van de handelsweek heeft de brouwer wel een winst geboekt van 3,5 procent. Stevige kwartaalresultaten en het nieuws over een nieuwe CEO hebben het aandeel een stevige boost gegeven.

Galapagos op overnamejacht

Ook was er nieuws over het Bel20-bedrijf Galapagos. Het Mechelse biotechbedrijf heeft 5 miljard dollar veil voor een ’transformatieve opportuniteit’. Lees: op zoek naar interessante overnames. Zo’n overname zal alvast geen probleem zijn voor het bedrijf want het heeft 5,1 miljard euro op de bankrekening staan. Daarnaast bespaart Galapagos 150 miljoen euro met de heroriëntatie van zijn pijplijn. Het aandeel ging 1 procent hoger.

Wall Street is kort na het luiden van de openingsbel lichtjes hoger geschoten. De S&P500 deed er 0,3 procent bij en de Dow Jones bleef dicht bij huis. De Nasdaq won 0,9 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20