Europese beurzen lijden onder angst voor recessie

Alle Europese beurzen eindigden de beursdag woensdag op verlies, gaande van 0,5 procent in Londen tot 1,24 procent in Parijs. De Brussel sterindex Bel20 verloor 1,3 procent.

Het mindere humeur is het gevolg van een vrees voor een langdurige recessie. Op bepaalde plaatsen in de wereld lijkt de coronapandemie wat uit de hand te lopen. Zo moesten de Verenigde Staten gisteren opnieuw een dagrecord inzake coronabesmettingen melden. Hoewel de Amerikaanse beurzen woensdag nog met verlies openden, lijken die winsten omstreeks 18.00 uur Belgische tijd weggesmolten.

Op de Brusselse beurs verloor ING bijna 5 procent, net als Barco en Galapagos, die respectievelijk 3,8 procent en 2,8 procent dalen. Sabca won 8 procent, omdat de lucht- en ruimtevaartgroep onderdelen mag bouwen voor de Europese draagraket Ariane 6. Via het contract hoopt Sabca op een return van 25 tot 30 miljoen euro per jaar.

Kiadis Pharma won maar liefst 53 procent, in een reactie op het nieuws dat het Nederlandse biotechbedrijf een licentiedeal gesloten heeft met de Franse farmaceut Sanofi. Het gaat om een samenwerking rond de behandeling van patiënten die met een bepaalde vorm van bloedkanker kampen. Kiadis ontvangt direct een bedrag van 17,5 miljoen euro en heeft zicht op een bedrag dat kan oplopen tot 857,5 miljoen euro. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20