Recordaantal besmettingen brengt Amerikaanse beleggers niet van de wijs

Hoewel de Verenigde Staten alweer geconfronteerd worden met een nieuw dagrecord aan corona-besmettingen, kan dat de beleggers niet deren. De Amerikaanse beurzen openen met lichte winsten.

Omstreeks 16 uur Belgische tijd koersen de Dow Jones en S&P500 respectievelijk 0,79 procent en 0,76 procent hoger. Technologiebeurs Nasdaq dikt 1 procent aan. Dinsdagavond sloten alle beurzen nochtans af met verliezen, omdat de epidemiologische situatie in de Verenigde Staten niet meer onder controle lijkt.

Levi Strauss, het bedrijf achter Levi’s jeans, keldert 7,5 procent. De Amerikaanse kledinggroep zag zijn wereldwijde verkopen in de lockdown met meer dan 60 procent kelderen. Daarom zet Levi Strauss het mes in 15 procent van de wereldwijde jobs die niets met winkels of productie te maken hebben. En er komt een grotere focus op online verkoop.

Netflix en Microsoft gaan respectievelijk 1,16 procent en 1,8 procent hoger. Ook Apple wint bijna 2 procent, na een koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Nikola, de bouwer van elektrische vrachtwagens, noteert 23,5 procent hoger na een adviesverhoging van JP Morgan. Het bedrijf ‘begint er aantrekkelijk uit te zien voor langetermijninvesteerders’, klinkt het.

Tot slot klimt de goudprijs voor het eerst sinds 2011 boven 1.800 dollar per ounce. De rush op – veilige haven – goud wordt gestimuleerd door het grote aantal coronabesmettingen en de vrees op een recessie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20