Europese beurzen kalm het weekend in

Op de markten in Europa gaat het per slak naar het weekend. Er beweegt weinig spectaculairs en ook de Bel20 blijft dus dicht bij huis.

De brede Europese beursindex Eurostoxx 50 duikt een half procent in het rood bij de bel. Ook in de Belgische sterkorf Bel20 liggen vooral lichtrode eieren en staat de stand op -0,3 procent.

Onderaan de lijst staan Barco, met 1,5 procent in het rood. Ook chemiereus UCB doet er zowat 1,5 procent af. De derde rode lantaarn is brouwer AB InBev, dat zijn koersdoel verlaagd zag bij KBC en Berenberg. Het aandeel zakt met 0,7 procent.

Het is een beetje zoeken naar goed nieuws. Bovenaan de Bel20 staat de logistieke reus Warehouses De Pauw, met net geen procent winst. De verzekeraar Ageas parkeert zich op de tweede plaats met 0,2 procent winst. En de bronzen plak gaat naar Argenx, met 0,16 procent erbij. Maar de marges zijn dus dun.

Op de brede beurs kon Deceuninck wel goede resultaten voorleggen. De belegger gelooft in de plasticfabrikant en het aandeel gaat met vier procent omhoog.

Ook mooi nieuws kwam er van Nokia, dat de Europese kar trekt, met ruim vijf procent winst op de beurs van Helsinki. Er komt een nieuwe midrange-telefoon van Nokia aan, dat geeft de voormalige techbons een welkom duwtje.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20