AB InBev scheldt deel van huur cafés en restaurants kwijt

AB InBev doet dan toch een nieuwe inspanning voor zijn horeca-uitbaters. De brouwer zal tijdens de maanden november, december en januari een kwart van de huur van de 1.500 panden kwijtschelden, zo laat hij vrijdag weten.

Een maand geleden klonk het nog dat er tijdens de tweede coronagolf geen nieuwe kwijtschelding zou komen, maar nu is er dus toch anders beslist. Tijdens de eerste golf schold AB InBev de volledige huur van de maand april kwijt.

Concreet betaalt AB InBev zelf een kwart van de huur aan de eigenaars van de panden, want de brouwer is zelf geen eigenaar. Hij roept die 600 eigenaars wel op om zelf ook een inspanning te doen, en belooft dat die bij de uitbaters zal terechtkomen.

De brouwer heeft naar eigen zeggen al 20 miljoen euro uitgetrokken voor de horeca-uitbaters. ‘Daarin past onder meer de kwijtschelding van de huur, het vervangen van vervallen bier door vers bier bij de heropening van cafés, investeringen in tapleidingen, cashinvesteringen als aangepaste betalingsschema’s en marketinginvesteringen’, zo staat in een persbericht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20