Europese beurzen eindigen eerste weekdag in het rood

De Europese aandelenmarkten beginnen de beursweek niet in goeden doen. Alleen de Nederlandse beurs weet zich recht te houden met een kleine winst, de Brusselse Bel20 gaat 0,8 procent lager.

In de Bel20 draagt Aedifica de rode lantaarn. De zorgvastgoedgroep gaat 2,4 procent in het rood. Aan de andere kant staat de supermarkt Colruyt met 1,1 procent winst.

Orange Belgium eindigt op de brede beurs 0,2 procent lager. Een grote aandeelhouder protesteert tegen het overnamebod van de Franse moedergroep Orange. Volgens het hefboomfonds Polygon, dat 5,3 procent van Orange Belgium bezit, betaalt Orange niet genoeg.

De Duitsers winnen op het einde

Het Damrak, de bijnaam voor de Amsterdamse beurs, blijft stabiel met 0,1 procent winst. Toppresteerder is de chipmaker ASML die er 2,2 procent bij doet. De fintech’er Adyen stijgt 1,4 procent en komt daarmee op de tweede plaats terecht.

De Duitse kledingketen Zalando koerste zowat de hele dag onder de nul, nadat co-CEO Rubin Ritter zondagavond had aangekondigd dat hij ermee ophoudt om zijn vrouw haar carrière voorrang te geven. Maar een uur voor de sluiting kwam het aandeel toch in groen terrein terecht om te eindigen op 0,6 procent winst.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,3 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20