Zalando-baas stapt op: ‘Het is nu tijd voor de professionele ambities van mijn vrouw’

Rubin Ritter, een deel van het triumviraat dat aan de leiding van Zalando staat, trekt de deur van het retailconcern achter zich dicht. Opvallend: Ritter doet dat zodat hij zich op zijn gezin kan richten.

Elf jaar lang zette Rubin Ritter retailgigant Zalando mee op de kaart, maar nu is het tijd van iets anders. Dat meldt Zalando zelf in een persbericht.

Ritter zou normaal gezien zeker tot eind 2023 aanblijven. Nu beslist hij om eind mei van 2021 al te stoppen met de topjob. Omdat Zalando eigenlijk al geleid werd door drie mannen, komt er geen opvolger. Oprichters Robert Gentz en David Schneider blijven de werking van het bedrijf garanderen. Zij richtten het bedrijf, eerst een online schoenwinkel, op in 2009. In 2011 kwam Ritter aan boord als hoofd strategie en communicatie.

Tijd voor familie

Het bericht van Ritter (geboren in 1982) wekt verbazing. Enerzijds omdat zijn vertrek onverwacht is, maar ook omwille van de reden. Hij heeft geen andere projecten op stapel, zijn gezin gaat nu eenvoudigweg voor, klinkt het. Ritter zal de komende tijd namelijk op zijn groeiende gezin focussen.

Daarnaast zal zijn vrouw ‘de ruimte krijgen om haar professionele ambities waar te maken’, staat er te lezen. Meer informatie over hoe dat er precies gaat uitzien, is niet bekendgemaakt.

Het fenomeen Zalando

Zalando is de grootste Europese webwinkel. De retailer pionierde zowat met gratis levering en retourzending, wat de hele op zijn grondvesten deed daveren. Het bedrijf is in 17 landen actief.

De coronacrisis legde Zalando geen windeieren. Het bedrijf heeft 35 miljoen actieve klanten, dat is een stijging van tien procent ten opzichte van 2019. Het rekent op een kwart meer omzet dan vorig jaar. Dat moet oplopen tot 10 miljard euro. De bruto bedrijfswinst zou moeten verdubbelen, tot zelfs 425 miljoen euro.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20