Aandeel Orange Belgium schiet omhoog na overnamebod moederbedrijf

Het aandeel van Orange Belgium is kort na het luiden van de openingsbel maar liefst 35 procent omhoog geschoten. Het moederbedrijf liet weten dat het Orange Belgium van de beurs wilt halen.

Het moederbedrijf van Orange Belgium is bereid 22 euro per aandeel te betalen. Door de stevige stijging van 35 procent komt de koers van het aandeel met 21,95 euro wel heel dicht bij de biedprijs. In Frankrijk ging het aandeel van Orange 1,9 procent lager.

De Franse groep heeft momenteel iets meer dan de helft van Orange Belgium in handen. Op de beurs wordt 39 procent van de aandelen vrij verhandeld.

De Bel20 nam donderdagochtend een duik van 0,48 procent. De financiële instellingen Ageas en ING waren de grootste verliezers in de Belgische sterindex. Die aandelen gingen respectievelijk 1,05 en 1,65 procent lager.

Galapagos en Telenet waren dan weer de koplopers. Die aandelen gingen respectievelijk 0,53 en 0,61 procent hoger.

Vlakke start Europese beurzen

Elders in Europa zijn de beurzen de dag behoorlijk vlak gestart. De Eurostoxx50 ging kort na de opening 0,1 procent lager.

Bij onze noorderburen ging het aandeel van Prosus kort na de opening 3,5 procent hoger. Het mediaconglomeraat heeft woensdag de prijzen vastgesteld bij de uitgifte van 2,2 miljard dollar aan obligatieleningen.

Het aandeel van TUI Group daalde met 4,9 procent. De Duitse reis- en vliegmaatschappij heeft private investeerders en de Duitse overheid kunnen overtuigen om het voor een derde keer te redden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20