Europese beurs start met goede voornemens

Op de Europese beurzen houden beleggers het positief. We gaan het jaar in het groen van start.

De Bel20 ging meteen bij de bel met een rotvaart omhoog. Een winst van 1,5 procent, die nadien stabiliseerde naar 1 procent. Ook breed gesproken was er nauwelijks rood te spotten. De Eurostoxx 50 bleef dicht bij huis en kleurde lichtgroen.

Investeerdersgroep Ackermans en Van Haaren staat op de koppositie vandaag, met 3 procent winst op het moment van schrijven. De DEME-eigenaars worden op de voet gevolgd door Barco, net geen drie procent erbij. De bronzen medaille is voor roestvrijstaalproducent Aperam, met 2,5 procent.

Verder een bijzonder groene sterindex dus. Enkel Galapagos, Telenet en ING duiken net in het rood.

Verder op de beurs was het vooral uitkijken naar AB InBev. Net voor 2020 afsloot, kreeg de brouwer nog een deal rond over de verkoop van een minderheidsaandeel bij een Amerikaanse blikkenplooier. AB Inbev wint 2 procent.

Nog in eigen land is supermarktenconcern Ahold Delhaize begonnen aan een aandeleninkoopprogramma. Dat zou 1 miljard euro waard zijn. Het aandeel koerst een kleine 2 procent hoger.

Twee opvallende uitschieters in Europa zijn Entain en Airbus. De eerste, eigenaar van onder andere gokkantoren Ladbrokes en Bwin, heeft net een bod gekregen van MGM Resorts. Dat is een globale casino-investeerder. Het aandeel explodeert met maar liefst 27 procent.

Airbus doet er dan weer 3 procent bij. De Franse-Europese vliegtuigbouwer wint bijna 4 procent. Opvallend, in een economie waar nauwelijks gevlogen wordt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20