Europese beleggers brengen winsten op het droge

Na een dagenlange rally sluiten de Europese beurzen met verlies af. De Brusselse sterindex Bel20 houdt het op een krimp van 0,37 procent.

In Brussel sluiten bankenaandelen KBC en ING met verliezen van respectievelijk 1,73 en 2 procent. Op de bredere beurs koerste Mithra 4 procent hoger. Waarschijnlijk gaat het nog om positieve naweeën van de deal die de specialist in gezondheidszorgen voor vrouwen gesloten heeft met het Tjechische Zentiva. Dat bedrijf zal instaan voor de verdeling van haar anticonceptiering in Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

In Duitsland wint Deutsche Bank licht. Nochtans is de grootbank dinsdag veroordeeld door de bankentoezichthouder in New York tot een boete van 133 miljoen euro. Volgens de State Department of Financial Services was Deutsche Bank niet oplettend genoeg met de intussen overleden Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. ‘Het is onvergeeflijk dat de bank er niet in geslaagd is voor miljoenen dollars aan verdachte transacties op te sporen of te verhinderen’, klinkt het in een mededeling.

Bayer verliest dubbel

Op de beurs van Amsterdam koerste betalingsbedrijf Adyen 1,5 procent hoger. De problemen bij de getormenteerde fintechspeler Wirecard lijken geen gevolgen hebben voor de Nederlandse concurrent. Ook uitzendgroep Randstad wint licht, ondanks het nieuws dat de vraag naar uitzendkrachten sterk gedaald is in Nederland.

En de chemiegroep Bayer, die ook een notering heeft in New York, keldert net geen 5 procent in Duitsland. Onlangs sloot het bedrijf een megaschikking met Amerikanen die beweren kanker te hebben gekregen door onkruidverdelger Roundup, maar volgens een Amerikaanse rechter houden niet alle bepalingen uit de overeenkomst juridisch stand. Ook op Wall Street noteerde het aandeel van het chemieconcern al verlies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20