Ethereum overtreft Bank of America en Mastercard in marktkapitalisatie

De koers van tweede grootste cryptomunt Ethereum overschreed donderdag opnieuw de psychologische grens van 3.000 dollar.

Vandaag steeg de totale marktkapitalisatie van cryptomunt Ethereum naar 366,13 miljard dollar. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ethereums marktkapitalisatie enkele van ‘s werelds grootste financiële instellingen heeft ingehaald, zoals Bank of America (347,51 miljard dollar) en Mastercard (337,12 miljard dollar) volgens gegevens van CompaniesMarketcap.

Ethereum (ETH) is een van de grootste cryptomunten volgens marktkapitalisatie, tweede alleen na Bitcoin (BTC), die momenteel een indrukwekkende marktwaarde van 816,74 miljard dollar heeft en een gestage wekelijkse klim registreert.

Analyse marktkapitalisatie Ethereum

Sinds kort meet de market cap van Ethereum ook significante bewegingen naar boven, aangezien de cryptomunt slechts een week geleden op 331 miljard dollar stond – een stijging van in totaal 10,47 procent.

Het is het vermelden waard dat medio maart er een enorme instroom van 20 miljard dollar in de Ethereum-market cap te zien was, wat aangeeft dat de DeFi-aanwinst (decentrale financiën) op weg is naar herstel na een periode van in het rood te handelen.

Ethereum heeft de afgelopen weken ook een massale uitstroom van verschillende crypto exchanges geregistreerd, wat resulteerde in de laagste niveaus van de populaire cryptomunten op gedecentraliseerde beurzen sinds september 2018.

Prijsanalyse Ethereum

De koers van Ethereum is er met succes in geslaagd om de kaap van 3.000 dollar te ronden.

Op het moment van schrijven werd Ethereum verhandeld aan 3.046 dollar, waarbij een 24-uurse stijging van 3,11 procent werd genoteerd. Zeven dagen eerder was de prijs van het token 2.767 dollar, wat een stijging van 10,1 procent op ongeveer een week tijd vertegenwoordigt, weten gegevens van CoinMarketCap.

(mah)

Meer