Medeoprichter Ethereum Vitalik Buterin reageert scherp op Russische aanval: “Een misdrijf tegen de Oekraïense en Russische bevolking”

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum met Russische roots, is niet te spreken over de militaire actie van zijn vaderland. “Ik wil iedereen veiligheid toewensen, hoewel ik weet dat er geen veiligheid zal zijn. Glorie aan Oekraïne”, liet hij via Twitter weten.

De hele wereld staat in rep en roer nadat Rusland een aanval op Oekraïne heeft ingezet. Ook Buterin maakt zich zorgen over wat er zich allemaal afspeelt in Oost-Europa. De kwestie ligt hem na aan het hart omdat hij geboren is in Rusland. Hij heeft tot zijn zesde verjaardag in het land gewoond. Daarna is hij samen met zijn ouders geëmigreerd naar Canada.

Kritiek op militaire actie Rusland

Volgens Buterin heeft de Russische president een enorme fout gemaakt door Oekraïne aan te vallen. “De Russisische aanval is een misdrijf tegen de Oekraëinse en Russische bevolking”, schreef hij op Twitter. “Ethereum mag dan neutraal zijn, ik ben dat niet”, klonk het in een andere tweet.

In een Russische tweet schreef hij dat hij iedereen veiligheid toewenst, “ook al is dat op dit moment geen vanzelfsprekendheid.” Hij sloot die boodschap af met “glorie aan Oekraïne.”

Crypto’s onder druk

De cryptomarkten staan zwaar onder druk nu Russische militairen de aanval hebben ingezet. De waarde van Ether (ETH), de munt achter de blockchain Ethereum, is de afgelopen 24 uur met ruim 12 procent. Ook de andere cryptomunten delen in de klappen. De koers van Bitcoin is gedurende diezelfde tijdspanne gezakt met zo’n 9 procent.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20