Ether rondt de kaap van 4.700 dollar: is de munt goed op weg om Bitcoin van de troon te stoten?

Verschillende cryptomunten hebben opnieuw de wind in de zeilen. Terwijl Bitcoin (BTC) flirt met een nieuw record, heeft Ether (ETH) de kaap van 4.700 dollar gerond, een primeur voor de munt.

Na de forse stijging van verschillende grapmunten de afgelopen weken, is het nu de beurt aan de meer bekende munten. Zo zit Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, opnieuw op een recordkoers. Op dit moment is de cryptomunt zo’n 65.900 dollar waard. Dat is minder dan 1.000 dollar onder het vorige record. Op het hoogtepunt in oktober was de munt 66.700 dollar waard. Na het bereiken van dat record moest BTC de daaropvolgende weken wat terrein prijsgeven. Maar het tij lijkt dus weer te keren.

Ether rondt kaap van 4.700 dollar

Maar het meest opvallende nieuws komt van Ether, de cryptomunt achter de blockchain Ethereum. Die munt heeft afgelopen weekend een nieuw record gebroken. Op het hoogtepunt was de tweede grootste munt op de cryptomarkt 4.760 dollar waard. Intussen is de waarde lichtjes gezakt tot 4.730 dollar. De marktwaarde van de munt is opgelopen tot maar liefst 560 miljard dollar. Dat is ruim de helft minder dan die van Bitcoin. De marktkapitalisatie van BTC bedraagt momenteel 1.240 miljard dollar.

Experts zijn alleszins zeer positief over de toekomst van Ether. Volgens een rondvraag van de financiële vergelijkingssite Efinder bij fintechspelers zal de koers van ETH tegen het einde van dit jaar verder oplopen tot 5.100 dollar. Volgens datzelfde rapport zal de munt tegen 2030 maar liefst 50.000 dollar waard zijn.

ETH vs. BTC

Uit een rondvraag van de nieuwssite Business Insider eind oktober bij verschillende crypto-experts blijkt dat velen van hen ervan overtuigd zijn dat Ether goed op weg is om Bitcoin van de troon te stoten als grootste cryptomunt op de markt. Volgens de bevraagde experts zal dat gebeuren in het midden van 2022.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs zei eerder dit jaar dat beleggers niet verbaasd moeten zijn als Ether groter wordt dan Bitcoin. De analisten van de bank merkten tijdens de zomer in een rapport op dat BTC door zijn pioniersvoordeel een sterker merk is geworden, maar “dat het enkele van de gebruiksmogelijkheden van ETH mist en achterloopt op het gebied van transactiesnelheden.”

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20