Erik Van Den Eynden stopt als CEO van ING België

Kort na het vertrek van Ralph Hamers als CEO van de groep ING, stopt nu ook Erik Van Den Eynden, de CEO van ING België.

Dat bevestigt hij aan de zakenkrant L’Echo. Het gaat om een persoonlijke beslissing die losstaat van het vertrek van Ralph Hamers, de groeps-CEO die naar het Zwitserse UBS trok, zo beklemtoont hij. Van Den Eynden heeft nog geen concrete plannen, maar ‘wil nieuwe oorden ontdekken’.

De 52-jarige Antwerpenaar Van Den Eynden, een ancien van het huis, was de voorbije jaren de man die de ingrijpende transformatie bij ING België in goede banen moest leiden, op basis van Hamers’ master plan. Dat hele veranderingsproces begon in het najaar van 2016, toen ING België aankondigde ruim 3.000 van de 9.000 jobs te schrappen als onderdeel van zijn ‘fundamentele transformatie’ naar een bank waar digitale diensten een grotere plaats krijgen.

Het was overigens niet Van Den Eynden, maar zijn voorganger Rik Vandenberghe die de sanering aankondigde. Kort daarop ruilde Vandenberghe de bank in voor bouwgroep Besix. Van den Eynden werd in maart 2017 officieel benoemd tot CEO van ING België.

Dat alles betekent dat het Belgische ING-personeel wat verweesd en mogelijk met veel vraagtekens zal achterblijven, want de drie architecten van het transformatieproces in België – Hamers, Vandenberghe en Van Den Eynden – zullen er niet meer zijn.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20