ING promoveert risicodirecteur tot topman als opvolger Hamers

ING heeft Steven van Rijswijk benoemd tot de nieuwe topman van de bank.

Op dit moment is hij de eindverantwoordelijke voor risico-inschattingen binnen het bestuur van de Nederlandse bankgroep. Van Rijswijk volgt Ralph Hamers op, van wie eerder dit jaar bekend werd dat hij topman wordt van de Zwitserse bank UBS.

Hamers was sinds 2013 topman bij de bank. Hij werkt al 29 jaar voor ING. Later dit jaar wordt hij CEO van UBS. Van Rijswijk zal vanaf 1 juli de bank leiden. Hij werkt al bijna 25 jaar voor ING, waarvan de laatste drie jaar in het topmanagement.

ING kiest zo voor iemand die de bank al lange tijd van binnenuit kent. De Nederlander, al in dienst sinds 1995, werkte onder andere voor de afdelingen voor fusies en overnames en kapitaalmarkten. Het financiële concern prijst Van Rijswijk om zijn belangrijke bijdrage aan het versterken van de ‘poortwachtersfunctie’ van ING.

Die functie, waarbij banken worden geacht op te treden tegen verdachte geldstromen, kwam in 2018 onder vuur te liggen. ING trof uiteindelijk een schikking van 775 miljoen euro met het Nederlandse gerecht wegens tekortkomingen bij het tegengaan van witwassen.

ING telt, volgens de gegevens op de bedrijfswebsite, 53.000 werknemers in meer dan 40 landen, waaronder ook België. ING is een van de grote bankspelers in ons land.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20