Directie ING België stelt gerust: ‘Geen ontslagen gepland’

Er staan momenteel geen ontslagen op stapel bij ING België. Dat zegt een woordvoerster van de bank, na de ondernemingsraad, aan persagentschap Belga. Er was nochtans wat zenuwachtigheid bij de vakbonden.

Begin deze week toonden de vakbonden bij ING zich nog ongerust over de toekomst van het personeel. Ze vreesden ervoor dat de Nederlandse bank zich door de coronacrisis genoodzaakt zou zien om opnieuw te besparen of extra herstructureringen door te voeren. De bank heeft al één op de drie jobs geschrapt en het kantorennetwerk met de helft ingekrompen.

Op de ondernemingsraad van donderdag garandeerde de directie dat ze er alles aan zal doen om de werkzekerheid te garanderen in deze crisis. Ook eerder deze week raakte bekend dat de grootbank bespaart op consultants. Zij moeten de rest van dit jaar hun tarieven met een vijfde verlagen en nog maar 4,5 dagen per week werken. Overuren zijn al helemaal uit den boze.

Beurtrolsysteem

Voorts werd bekendgemaakt dat deze maand 143 kantoren hun deuren openzwaaien. Daarmee zullen 430 kantoren van de bijna 600 open zijn, wat overeenkomt met 72 procent. Dat was een gevolg van de coronacrisis: de helft van de kantoren was gesloten tijdens de lockdown, de andere helft was enkel op afspraak open.

Dat niet alle kantoren heropenen, heeft te maken met de strenge hygiënische maatregelen en het personeel voorlopig in een beurtrolsysteem werkt. ING wil naar eigen zeggen ook voorzichtig blijven, omdat het coronavirus niet verdwenen is. Een zorgvuldige en gelijkaardige heropening van de kantoren is daarom aangewezen, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20