Enquête: bijna de helft van inwoners Singapore bezit cryptomunten

43 procent van de Singaporezen bezit cryptovaluta’s, volgens een enquête van de Australische cryptobeurs Independent Reserve.

Waarom is dit belangrijk?

Singapore is qua tech altijd een stapje voor op de rest van de wereld. Wat in Singapore al bestaat, moet (en zal) hier dus nog komen.

De adoptie van cryptomunten neemt toe in de hoogtechnologische Zuidoost-Aziatische stadstaat Singapore. Vooral de jongere generaties zien het potentieel van Bitcoin (BTC) en andere digitale activa om hen te helpen bij het opbouwen van een vermogen, althans volgens de enquête.

Drieënveertig procent van de bevraagde respondenten zei cryptomunten te bezitten, en 46 procent is van plan om digitale activa te kopen in de komende 12 maanden, toonden de IRCI-resultaten aan. Maar liefst twee derde, of 66 procent, van de respondenten in de leeftijdsgroep van 26 tot 45 jaar zei dat ze cryptovaluta’s bezaten.

Het zal geen verbazing wekken dat 93 procent van de ondervraagden zegt wel eens van Bitcoin gehoord te hebben. Bijna 40 procent van de respondenten categoriseerde BTC als “investeringsklasse” en 25 procent noemde het een “oppotmiddel” of zelfs “digitaal goud”.

bron: twitter

Van de 26- tot 35-jarigen zei driekwart te geloven dat cryptomunten algemeen aanvaard zullen worden door particulieren en bedrijven. Deze attitudes weerspiegelen de omarming van digitale activa door meerdere segmenten van de samenleving. Zoals Cointelegraph onlangs meldde, bevestigden de financiële autoriteiten in Singapore dat ze samenwerken met hun Franse tegenhangers om grensoverschrijdende toepassingen van digitale valuta’s van centrale banken, of CBDC’s, te onderzoeken.

De Monetary Authority of Singapore, de centrale bank van de stadstaat, heeft zelfs geldprijzen uitgeloofd voor burgers die hun ideeën voor digitale valuta willen indienen.

Belangrijk vanwege “openheid voor nieuwe technologieën”

Adrian Przelozny, de CEO van Independent Reserve, beschreef Singapore als een “belangrijke hub in Azië vanwege de robuuste en goed gereguleerde infrastructuur van de financiële markten en de openheid voor nieuwe technologieën”.

Raks Sondhi, managing director van Independent Reserve, legde de voordelen van Singapore verder uit aan Cointelegraph: “Veel cryptobeurzen en blockchainbedrijven zijn op zoek naar zekerheid op het gebied van regelgeving. De Payment Services Act van Singapores centrale bank verschaft een gereguleerd en stabiel kader wat licenties voor en uitbating (van cryptobedrijven, red.) aangaat. Daarmee is Singapore klaar om zijn reputatie als leider in de industrie te bevestigen; legio licentieaanvragen van toonaangevende digitale activa-beurzen wereldwijd werden intussen ingediend.”

Een woordvoerder van de beurs zei tegen Cointelegraph dat Singaporezen veel verder lijken te staan in de adoptiecurve in vergelijking met andere naties. Een voorbeeld: De exchange bracht in 2020 een onafhankelijk onderzoek van Australië uit dat een cryptomuntbezit van 18,6 procent liet zien. In totaal scoorde Singapore 63 in de IRCI (Independent Reserve Cryptocurrency Index) op een schaal van 1 tot 100, vergeleken met 47 voor Australië in 2020.

Lees ook: Waarom is Bitcoin eigenlijk zo waardevol? 6 redenen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20