Enorme subsidie van stad Gent lost chaos rond herbruikbare bekers Gentse Feesten op

Stad Gent en de organisatoren van de pleinen tijdens de Gentse Feesten hebben eindelijk een akkoord bereikt dat de chaos rond herbruikbare bekers zo goed als volledig moet oplossen. Voor de editie van 2024 komt er namelijk eindelijk een echte uniforme beker voor de hele feestenzone. Stad Gent ondersteunt het project met 160.000 euro en een ‘bekercoördinator’ leidt het project in goede banen.

Al enkele jaren probeert Stad Gent tijdens de Gentse Feesten alle pleinorganisatoren op één lijn te krijgen als het gaat over herbruikbare bekers. Dat was tot nu toe echter allesbehalve een succes.

  • Heel wat pleinen beslisten de voorbije jaren om hun eigen herbruikbare bekers aan te kopen. Daardoor krijgen bezoekers op verschillende locaties telkens andere bekers. Die kan je bovendien enkel omruilen op het plein waar je de beker gekregen hebt. Aangezien veel mensen tijdens de Gentse Feesten rondwandelen zorgt dat voor een enorme chaos, heel wat niet-ingeruilde bekers en dus veel extra kosten voor de bezoekers.

Uniforme beker

Aan die chaos van de voorbije jaren komt komende zomer een einde. De pleinorganisatoren en Stad Gent komen nu samen met een nieuwe uniforme beker. Die is ontworpen in een eigen huisstijl en zal beschikbaar zijn in verschillende formaten.

  • Polé Polé, Mardi Gras, Sint-Baafsplein, Korenmarkt, Baudelohof, Groentenmarkt, Boomtown, Place Muzette, Walter De Buckplein en het Luisterplein zullen allemaal met de nieuwe beker werken.
  • Je zal bekers ook op alle pleinen van de Gentse Feesten kunnen inwisselen. Daarvoor zullen extra inwisselstanden voorzien worden. Er zal door de vzw Gentse Organisatoren nog onderzocht worden hoe de waarborg het best geregeld kan worden.
  • Maar: De bestaande bekers van Trefpunt vzw en van de Vlasmarkt worden nog uitgefaseerd gebruikt.

“We zetten het gebruiksgemak van de bezoeker van de Gentse Feesten centraal. Bovendien is het de bedoeling dat de bekers ook inzetbaar zijn op allerlei andere evenementen. We zijn dan ook bijzonder blij met dit historische akkoord.”De pleinorganisatoren

  • Het nieuwe uniforme bekersysteem wordt gefinancierd door de pleinorganisatoren, maar Stad Gent voorziet wel een subsidie van 160.000 euro.

Meer