Elon Musk zoekt (opnieuw) Twitteroorlog met Jeff Bezos

De mede-oprichter van Tesla reageerde maandag op een tweet van Bezos met een zilveren medaille emoji nadat de kloof tussen de twee ’s werelds rijkste personen vorige week nog groter werd door de stijgende waardering van Musk’s raketbedrijf SpaceX. Zijn nettowaarde is nu $222 miljard, terwijl Amazons Bezos op $190,8 miljard staat, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

De opmerking escaleert de publieke ruzie tussen de twee miljardairs, die beiden proberen een revolutie teweeg te brengen in de ruimtevaartindustrie.

Bezos’ Blue Origin vecht een contract van de Amerikaanse overheid met SpaceX aan om technologie te ontwikkelen om maanlandingen weer mogelijk te maken. Musk is dan weer naar Twitter gegaan om de oprichter van Amazon een “copy cat” te noemen. In een recente indiening bij Amerikaanse toezichthouders beschuldigde Bezos Musk en zijn bedrijven ervan zich niet aan de regels te houden. Hij zegt dat Musk zich gedraagt alsof “regels alleen voor andere mensen zijn”.

In zijn tweet van eind zondag plaatste Bezos een afbeelding van een artikel uit 1999 van Barron’s dat Amazon bekritiseerde. Hij beschreef het als een van de vele verhalen die de ondergang van zijn bedrijf voorspelden.

Musk voegde vrijdag ongeveer 9 miljard dollar toe aan zijn fortuin. Dat gebeurde nadat een overeenkomst met investeerders SpaceX waardeerde op meer dan $100 miljard. Dat is meer dan het viervoudige van de omvang van Blue Origin, volgens de vermogensindex van Bloomberg.

Musk haalt nog steeds ongeveer driekwart van zijn vermogen uit Tesla, dat hij in 2003 mee oprichtte nadat hij een fortuin had verdiend met de verkoop van de e-commercesite PayPal aan eBay voor $1,5 miljard.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20