Elon Musk over aandeel Tesla: “Waarde kan stijgen tot 3.000 dollar als we alles goed doen”

De fondsengoeroe Cathie Wood zei in een recent interview met Yahoo Finance dat ze verwacht dat het aandeel van Tesla kan stijgen tot 3.000 dollar. Elon Musk, de CEO van Tesla, zei in een reactie aan zijn werknemers dat dat zeker mogelijk is als “het bedrijf alles goed uitvoert.”

“Onze inschatting voor Tesla’s succes is omhoog gegaan. De belangrijkste reden daarvoor is het marktaandeel van het bedrijf. In plaats van te dalen tussen 2017 en vandaag, is het eigenlijk vrij drastisch gestegen”, zei Wood afgelopen vrijdag in een interview met Yahoo Finance.

3 biljoen dollar marktwaarde

In een mail aan zijn werknemers liet Musk weten dat hij zich kan vinden in de stelling van Wood. Ook de topman is ervan overtuigd dat het aandeel kan stijgen tot 3.000 dollar. “Als we het echt goed doen, ben ik het met Ark Invest (het investeringsbedrijf van Wood nvdr.) eens”, stond er in de mail die de nieuwssite electrek.co kon inkijken. Een koersstijging tot 3.000 dollar zou betekenen dat de marktwaarde van Tesla zou toenemen tot maar liefst 3 biljoen dollar.

De producent van elektrische wagens heeft hoe dan ook nog een lange weg af te leggen. Vandaag betaal je 733 dollar voor één aandeel van Tesla. Dat is dus fors onder de koersverwachting van Wood. Begin dit jaar zat het aandeel nog op een recordkoers. Op het hoogtepunt bedroeg de koers 880 dollar. Met een marktwaarde van 730 miljard dollar is Tesla momenteel de meest waardevolle autoproducent ter wereld.

Musk en zijn tweets

Het is overigens niet de eerste keer dat Musk zijn licht laat schijnen over het koersverloop van zijn bedrijf. Vorig jaar liet de CEO van Tesla via Twitter weten dat hij de koers te hoog vond. Dat heeft ertoe geleid dat een aandeelhouder Musk voor de rechter heeft gedaagd.

Volgens de aanklager had de topman een schikking uit 2018 met de SEC over zijn Twitter-gedrag geschonden. In 2018 had Musk voor heel wat ophef gezorgd nadat hij getweet had dat hij Tesla van de beurs zou halen. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Musk en Tesla betaalden toen elk 20 miljoen dollar aan boetes en advocaten van Tesla stemden ermee in om sommige tweets van Musk vooraf door te lichten.

De ETF Ark Innovation heeft vorige maand, toen het aandeel van de producent van elektrische wagens in de lift zat, 8.100 aandelen van Tesla verkocht. De waarde van die transactie werd geschat op zo’n 5,76 miljoen dollar. Volgens de meest recente gegevens bezit de ETF 3,2 miljoen aandelen van het bedrijf. Tesla heeft een gewicht van 10,5 procent in die portefeuille.

Lees ook:

Meer