Elon Musk blaast overname Twitter nieuw leven in door meer eigen centen op tafel te leggen

Elon Musk heeft aangekondigd de overname van Twitter voor een groter deel met eigen middelen te willen betalen, wat beleggers mogelijk meer zekerheid geeft over de transactie.

Dit bleek woensdagavond uit een document ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Musk garandeert van het bod op Twitter 33,5 miljard dollar zelf, aangevuld met leningen. In het oude bod zou 27,25 miljard dollar uit de zak van Musk komen en het resterende bedrag worden aangevuld met leningen.

De hoogte van het bod blijft circa 44 miljard dollar, ofwel 54,20 dollar per aandeel Twitter. Dat weerlegt de theorie van sommige analisten, die denken dat Musk een goedkopere deal wil of de overname zelfs helemaal wil afblazen.

Jack Dorsey

In het document ingediend bij de SEC staat dat Musk nog altijd in onderhandeling is met mede-oprichter Jack Dorsey. De vraag is of hij bereid is een belang te houedn in Twitter na de overname door Musk.

Het aandeel Twitter sloot woensdag 3,9 procent hoger op 37,16 dollar, maar steeg in de handel nabeurs met nog eens 6,7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20