Elon Musk: ‘Bitcoin staat op het punt aanvaard te worden door de conventionele spelers’

Elon Musk, de CEO van Tesla, steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een fan is van bitcoin. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd vooraleer de meer conventionele spelers ook vallen voor de cryptomunt.

Musk sprak tijdens een chatsessie op de app Clubhouse onder meer over hoe hij naar bitcoin kijkt. ‘Ik ben een fan van bitcoin’, liet hij weten. ‘Het heeft even geduurd vooraleer ik op de trein ben gesprongen. In feite zou ik al acht jaar geleden geïnvesteerd moeten hebben in de cryptomunt.’

Musk tweet bitcoin hoger

Tijdens de chatsessie zei Musk dat hij verwacht dat bitcoin op het punt staat geaccepteerd te worden door de meer conventionele financiële spelers. Bitcoin is onder meer al in het oog gesprongen van Visa.

Op het moment van dit schrijven is de cryptomunt ruim 34.000 dollar waard. Begin dit jaar was de bitcoinkoers gestegen tot 40.000 dollar. De cryptomunt sprong vorige week even 13 procent hoger nadat Musk simpelweg #bitcoin toevoegde aan zijn profiel.

Gesprek met medeoprichter Robinhood

Tijdens de chatsessie sprak Musk ook met Vladimir Tenev, de medeoprichter van de brokerapp Robinhood. De twee hadden het natuurlijk over de gebeurtenissen van de afgelopen week. Zo kwam Robinhood onder vuur te liggen nadat het handelsrestricties had opgelegd voor bepaalde aandelen, zoals GameStop.

Het aandeel van GameStop is gestegen van 17,25 dollar begin dit jaar tot 325 dollar op vrijdag. Beleggers van de Reddit-groep Wallstreetbets hebben vorig week massaal aandelen van de gamewinkelketen gekocht om zo de prijs de hoogte in te jagen. Ze wouden op die manier de hefboomfondsen, waaronder Melvin Capital, dwingen om hun shortposities van de hand te doen. Door aandelen te lenen en onmiddellijk te verkopen, hopen shorters winst te realiseren door ze goedkoper terug te kopen. Ze speculeren dus op een koersdaling.

Tenev had het tijdens het gesprek met Musk ook over de geruchten dat Citadel Securities, een van de hefboomfondsen die Melvin Capital vorig week ter hulp is geschoten, Robinhood zou gedwongen hebben om de handel met bepaalde aandelen te beperken.

‘Dat is simpelweg niet correct’, aldus Tenev. ‘Robinhood heeft de handel tijdelijk aan banden gelegd om aan de wettelijke kapitaalvereisten te voldoen.’ Ondertussen heeft Robinhood laten weten dat er nog steeds beperkingen gelden voor acht aandelen, waaronder AMC en GameStop.

Lees ook:

Meer