Elke minuut worden er 5 cryptomunten van Ethereum verbrand

Door de London hard fork van Ethereum werden al voor meer dan 1 miljard dollar van de cryptomunten verbrand.

De London hard fork, ofwel de zogenoemde EIP-1559-update, introduceerde op 5 augustus veranderingen aan de snelheid en beloningen van het mijnen van de cryptomunt van de Ethereum-blockchain.

Ook het verbranden van cryptomunten werd een stuk gemakkelijker met London. Crypto “verbranden” is het permanent uit circulatie halen van digitale munten door ze te deponeren in een portefeuille die definitief ontoegankelijk gemaakt wordt.

Via de London-update kunnen Ethereum-gebruikers grote hoeveelheden Ether verbranden in plaats van een miner te betalen voor transactiekosten. Deze nieuwe kostenoptie voor transacties heet de base fee.

De update werd door de ontwikkelaars van Ethereum ontworpen om inflatie van de munt tegen te gaan. Miners krijgen echter nog steeds een grotere beloning voor het valideren van transfers. Zij zullen dus nog steeds economisch gestimuleerd worden om hun activiteiten verder te zetten.

Elke minuut verdampt er 15.000 euro aan cryptomunten

Sinds de hard fork werden er al ongeveer 300.000 Ether-munten verbrand. Die cryptomunten zijn samen meer dan 1 miljard dollar, ofwel 892 miljoen euro, waard.

Volgens Watch the Burn, een website die gegevens over Ethereum verzamelt, werden er woensdag maar liefst vijf Ether-munten per minuut verbrand. Dat betekent dat er elke minuut net geen 15.000 euro verdampt op de cryptomarkt.

Wie verbrandt al die munten?

Op dit moment is de populaire NFT-beurs (non-fungible token) OpenSea de grootste drijfkracht achter het verbranden van Ether-munten. Het gedecentraliseerde platform haalde sinds 5 augustus maar liefst 42.100 ETH (125 miljoen euro) uit circulatie.

Particuliere transfers op de blockchain van Ethereum zorgden voor de “vernietiging” van zeker 26.100 Ether-munten, ofwel 77 miljoen euro. (mah)

Lees ook: Waarom Ethereum volgend jaar 10.000 dollar waard is: “Meer mensen bezitten ETH dan BTC”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20