Elektrische Taycan bij Porsche nu bijna even populair als iconische 911

De elektrische Taycan heeft in populariteit bij de klanten van de Duitse autobouwer Porsche inmiddels bijna het iconische model 911 geëvenaard. Dat blijkt uit de verkoopcijfers die het Duitse merk, onderdeel van de Volkswagen Group, over het eerste kwartaal van dit jaar heeft gemeld.

In totaal werden er van de Taycan, die twee jaar geleden zijn debuut op de markt maakte, tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 9.072 exemplaren verkocht. Bij het alombekende model 911 lag de verkoop nog slechts 61 eenheden hoger.

Wereldwijd

Porsche verkocht tijdens het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd 71.986 wagens. Dat betekende een stijging met 36 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De constructeur merkt daarbij op dat in alle geografische regio’s een groei met een dubbelcijferig percentages kon worden opgetekend.

De Macan bleef het voorbije kwartaal met een verkoop van 22.458 exemplaren voor Porsche het meest succesvolle model, gevolgd door de Cayenne (19.533 exemplaren). Daarna volgen de modellen 911 en Taycan. 

‘Het succes van de Taycan is voor Porsche van groot belang’, voeren waarnemers aan. ‘Het model is immers het speerpunt van de strijd die Porsche met de Model S van Tesla voor marktaandeel in de wereld van de elektrische wagens voert.’

Volgend jaar lanceert Porsche trouwens een elektrische versie van de Macan, ondersteund door een nieuw platform dat de constructeur in samenwerking met zustermerk Audi heeft ontwikkeld.

China

China bleef ook het voorbije kwartaal voor Porsche het grootste afzetgebied in de wereld. De verkoop liep er met 56 procent op tot 21.991 voertuigen. In de regio Asia-Pacific, Afrika en het Midden-Oosten was er sprake van een stijging van de afzet met 46 procent tot 32.129 wagens.

Ook in de Verenigde Staten kon de constructeur een groei met 45 procent tot 17.368 auto’s melden. In Europa was er nog een vooruitgang met 16 procent tot 19.389 eenheden.

Ten slotte verkocht Porsche op zijn Duitse thuismarkt de voorbije drie maanden 5.957 wagens. Dat vertegenwoordigde nog een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Detlev von Platen, verantwoordelijke verkoop bij Porsche, zegt dat de constructeur met tevredenheid op een positieve start van het jaar kan terugblikken. ‘Zowel onze gevestigde modellen als de jongste toevoegingen aan onze portfolio, kunnen op een grote bijval rekenen’, betoogt von Platen.

‘We kunnen dan ook met optimisme vooruitblikken naar de rest van het jaar, ook al heeft het wereldwijde tekort aan halfgeleiders de productieplannen in de sector grondig verstoord. Ook onze orderboeken laten een sterke verkoop veronderstellen.’

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20